2019. máj. 24. péntek
×

Hiba

Cannot get "Dombóvár" woeid in module "mod_sp_weather".

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Friss cikkek

Jelmezben futva űzték a telet Kiemelt

2015. február 18., szerda 00:00 Írta:

A Futóegerek stílszerűen közös mozgással igyekeztek elűzni a telet a hétvégén. A farsangi futáson nem csak futócipőt húztak a résztvevők, de mindenki jelmezbe bújt és úgy teljesítette a 4,6 kilométeres távot Dombóvár belvárosában.

Fejlesztik a DVMSE-t Kiemelt

2015. február 06., péntek 00:00 Írta:

Megkezdődött a DVMSE sportközpont fejlesztésének tervezése. Műfüves labdarúgópályát is kialakítanának a területen, de felmerült kisebb-nagy átalakítások és felújítások ötlete is, miután a Magyar Államvasutaktól Dombóvár tulajdonába került az ingatlan. Az épületegyüttes egyébként új nevet kap, amelyhez a dombóváriak ötleteit várja az önkormányzat.

Új elnök a Horgászegyesület élén Kiemelt

2015. január 28., szerda 00:00 Írta:

Az ötéves ciklus lejártával tisztújítást tartott a város legnagyobb civil szervezete. A Dombóvári Horgászegyesület tagsága új elnököt választott. Bischof Attila lendületes és átlátható vezetési szemléletet ígért a város pecásainak, de a következő években a társadalmi szerepvállalást is előtérbe helyeznék.

Felkapott cikkek

Dombóvár ifjúsági olimpikonja a mezei liga futóversenyén is diadalmaskodott. A…
Évet zárt a 11 sportegyesületnek otthont adó DVMSE sportközpont. Az…
12 országos első helyezés – ez a DOVASE elmúlt évének…
Jól szerepeltek a dombóvári iskolások a József Attila Általános Iskola…

Sport kiválóságokat díjaztak Kiemelt

2015. január 21., szerda 00:00 Írta:

Évet zárt a 11 sportegyesületnek otthont adó DVMSE sportközpont. Az ünnepségen díjazták a legkiemelkedőbb teljesítményű sportolókat és csapatokat. Az idén az atléták és a karatesuli növendékei gazdagodtak a legtöbb éremmel, csapatok közül a Dombóvári Kosársuli érdemelte ki az év sportcsapatának járó elismerést.

Éremdús volt az esztendő Kiemelt

2015. január 13., kedd 00:00 Írta:

12 országos első helyezés – ez a DOVASE elmúlt évének mérlege. A Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület az évek során a régió meghatározó utánpótlás nevelő központjává nőtte ki magát – hangzott el az évzáró ünnepségen, ahol a legkiemelkedőbb teljesítményű fiatalokat jutalmazták.

A fiatalok elszántságának és az edzők szakmai felkészültségének köszönhető, hogy a DOVASE atlétái az elmúlt évben két tucat versenyen is a dobogó legfelsőbb fokára állhattak. Ez pedig mindenképpen értekelendő teljesítmény – mondta Jászberényi Péter elnöke az évzáró rendezvényen. A szakvezető kiemelte, Tóth Lili Anna ifjúsági olimpikon eredménye mindenképpen a sor elejére kívánkozik, de a sort még hosszasan lehetne folytatni. Hiszen az egyesület létszáma folyamatosan növekszik és folyamatosan vannak olyan gyerekek akik versenyeredményeikkel bizonyítják: a dombóvári atlétikának van jövője.

Jászberényi Péter, elnök, DOVASE:
A 12 országos első helyezés a városunk létszámához viszonyítva tényleg úgy gondoljuk hogy egy dél-dunántúli vagy majdhogynem dunántúli utánpótlás nevelési központtá kezd minket előállítani én úgy gondolom.

Tóth Lili Anna is osztja a véleményt, miszerint az idei volt a legeredményesebb éve. A fiatal sportoló keményen küzdött a nanjingi bronzéremért, amelynek megszerzése után szinte dombóvári hősként fogadták őt ismerősei és tisztelői. A fiatal sportoló azt mondja, nagyon mozgalmas és kemény volt 2014. de ő már az új feladatokra koncentrál.

Tóth Lili Anna:
Nagyon örülök az eredményemnek mert igazából ez a kínai ifjúsági olimpia volt a cél hogy ott jól szerepeljek és nagyon örülök az eredményemnek. De most már a 2015-ös évemre tekintek és ott szeretnék minél jobban szereplni. Nyáron az ifjúsági világbajnokságon szeretnék egyéni csúcsot futni és keményen helyt állni felkészülni, küzdeni ami Kolumbiában lesz majd júliusban.

Lili eredményei mellett Papp Bence teljesítményét is díjazták. Igaz ő ebben az évben még nem szerzett dobogós helyet, de dinamikus fejlődése mindenképpen figyelemreméltó.

Papp Bence:
Eredményekben gazdag volt, egy nagyon kevés hiányzott hogy még eredményesebb legyen. Hát nüanszokon múlott az egész Reméljük ebben az évben meglesz a dobogó keményen edzünk érte.

Ahhoz hogy ilyen szép eredményeket hozott 2014. az edzők szakmai felkészültsége nagyban hozzájárult – emelte ki Jászberényi Péter. További fejlődést egy negyedik tréner munkába állításával lehetne elérni – tette hozzá.

Jászberényi Péter, elnök, DOVASE:
Ez már régóta vágyunk volt hogy a két tapasztalt edző mellé – korokat nem mondok de mindenki ismeri hogy több mint harminc éve vannak a szakmában. Ha a Katalinhoz hasonlóan valakit még találnánk akinek át tudják adni ezt.

Az elmúlt esztendőben a szakmai stábban egy tréner azért dolgozott, hogy a legfiatalabb futópalántákat felkészítse a megmérettetésekre, ehhez hasonlóan az ugró-dobó szakosztályt is bővítenék. A fejlődéshez hozzájárulhat, hogy 2015-ben már sokkal gyorsabban önkormányzati támogatáshoz juthat az egyesület, mint korábban és Dombóvár városa is segítő szárnyai alatt tartja a város ifjú sportolóit – erről Szabó Loránd biztosította az egybegyűlteket.

 

 

Élmények a világ leghosszabb gyalogló versenyéről+VIDEO Kiemelt

2014. december 13., szombat 00:00 Írta:

Harminc éve aktív a távgyaloglásban, számos győzelem, három olimpia fűződik a Dombóváron élő Czukor Zoltán nevéhez. Aki sokáig rövid távokat teljesített, az utóbbi években azonban már csak hosszú távú versenyeken indul. Legutóbb 480 kilométert gyalogolt egyhuzamban amely igazán embert próbáló verseny volt – a Párizs-Colmaron, a világ leghosszabb és legnagyobb gyalogolóversenyén szerzett élményeiről tartott előadást a minap Czukor Zoltán a Dombóvári Közösségi Központban.

 

Két és fél nap alatt majdnem 500 kilométer – ez a legutóbbi Párizs-colmar gyaloglóverseny mérlege, ahol idén már harmadszor mérette meg magát a Dombóváron élő távgyalogló olimpikon Czukor Zoltán. Kemény terep volt, még keményebb erőpróba és fejben is úgymond a topon kellett lenni – mesélte a sportoló.

 

Czukor Zoltán, hosszútáv-gyalogló:

- Már próbálkoztam kétszer, úgyhogy nagyon nagy élmény volt most negyedikként célba érkezni. Nagyon sok mindenre kell verseny közben odafigyelni, szóval ez nem egy egyszerű történet.

 

Zoltán eredendően komlói származású, azonban a szerelem Dombóvárra hívta és azóta itt edz, és itt foglalkozik fiatalokkal akik között igazi tehetségek is bontogatják szárnyaikat. Az atléta közel harminc éve már hogy a gyaloglásban találta meg szenvedélyét, azóta folyamatosan edz és versenyekre jár.

 

Czukor Zoltán, hosszútáv-gyalogló:

- Egy kívülállónak elég durva, úgy ránéz, elég szögletes a mozgás. De nekem mindig is tetszettek az ilyen sportok, ami hosszú távú ami nagyon izzadtság szagú történet. A sikerélmény adta meg az indíttatást arra, hogy az ember ezt csinálja továbbra is.

 

Az atléta elmesélte a franciaországi verseny hosszas felkészülést igényelt, azonban a fáradtságra és a holtpontokra nem lehet felkészülni.

További részletekért nézze meg a Czukor Zoltán készült interjúnkat az alábbi videóban!

Mikulás kupa a József Attilában Kiemelt

2014. december 10., szerda 00:00 Írta:

Jól szerepeltek a dombóvári iskolások a József Attila Általános Iskola téli teremlabdarúgó tornáján. A mikulás kupán 10 és 12 éves fiúk és lányok rúgták a bőrt, két napon keresztül. A dombóvári általános iskolák mellett kaposvári, mágocsi és vásárosdombói csapatok is pályára léptek. A 2002 és 2003-ban vagy később született lányok közül a házigazda József Attila általános iskola csapata bizonyult a legjobbnak. A csapat egyik tagját Németh Dórát választották a legjobb mezőnyjátékosnak. Az első osztályos fiúknál a Szent Orsolya Rendi Gárdonyi Géza Katolikus Iskola nem talált legyőzőre, a József Attila Általános Iskola csapata a második lett, a bronzérmes helyet pedig a vásárosdombói általános iskola csapata szerezte meg. A második korcsoportban nevezett 2004-2005-ös születésű fiúk megmérettetése a dombóvári József Attila általános iskola csapatának diadalával zárult. Ugyancsak helyi alakulat lett a második a Gárdonyi Géza Katolikus Iskola, harmadikként pedig a Vásárosdombói csapat fejezte be a hagyományos Mikulás kupát.