2020. február 19. szerda
×

Hiba

Cannot get "Dombóvár" woeid in module "mod_sp_weather".

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Több, mint könyvtár

Több, mint könyvtár Kiemelt

Lezárult a dombóvári városi könyvtár A papírszínháztól a Manda pontig elnevezésű projektje. A 14 millió forintos pályázatból a gyerekek nyelvi és kommunikációs készségeit igyekeztek fejleszteni. A 10 alkalomból álló foglalkozássorozat zárásaként az Aranykapu zenekar adott nagysikerű koncertet.

Szombaton nem volt muszáj csendben lenni a dombóvári városi könyvtárban, hiszen az intézmény projektzáró rendezvényén a muzsikáé volt a főszerep. A dombóvári származású Töreky Zsuzsi és az Aranykapu zenekar adott koncertet.

Töreky Zsuzsi:
A gyerekek első anyanyelve a zene, az énekhang a szülőnek az énekhangja és ezáltal egy olyan szeretet is kapcsolódik ehhez a zenéhez, ami megtöbbszörözi ezeknek az öl-béli játékoknak, népdaloknak, hagyományos mondókáinknak a hatását.

Az Aranykapu koncerten, azonban nem csak a gyerekek számára kedves dallamok kaptak főszerepet, hiszen a zene által nevelés is része a Dombóvári Városi Könyvtár kompetenciafejlesztő projektjének.

Kiss Barbara, feldolgozó könyvtáros, Dombóvár Város Könyvtára:
A tudásdepó expressz pályázat keretébe Könyvtárunk több mint 14 millió forintot a Papírszínháztól a Manda pontig című projektjére. Célunk kettős volt, egyrészt a különböző könyvtárhasználói csoportok szövegértési kompetenciáinak fejlesztése, másrészt könyvtárunk szolgáltatási színvonalának növelése volt.

Hiszen a bibliotéka több, mint vaskos kötetek tárháza. A felnőttek nyugodt körülmények között szemezgethetnek a világ- és a magyar irodalom remekei között, a gyerekek pedig az olvasást gyakorolhatják, az egészen kicsik az ilyen és ehhez hasonló projekteknek köszönhetően szókincsüket, fogalmazóképességüket és nem utolsó sorban ritmusérzéküket is fejleszthetik.


Média

Megjelent: 295 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. február 03., kedd 19:08
Értékelés:
(0 szavazat)

About Author