2019. máj. 24. péntek
×

Hiba

Cannot get "Dombóvár" woeid in module "mod_sp_weather".

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Friss cikkek

Dombóvár zöld kincse Kiemelt

2015. január 31., szombat 00:00 Írta:

Az egyik legzöldebb magyar város Dombóvár, amelyet meg kell őrizni – mondta Szabó Loránd polgármester az Öttáj találkozásánál elnevezésű konzultációs fórumon. Ez az erdősültség eredményezi azt, hogy ritka madár és állatfajok is szívesen választják lakhelyüknek Dombóvárt, így például az európai hódok is előfordulnak a Kaposban.

Titkok tava Tőttösön Kiemelt

2015. január 28., szerda 00:00 Írta:

Különös körülmények között keletkezett a csikóstöttősi horgásztó, - legalábbis a televíziónk birtokába jutott dokumentumok ezt látszanak bizonyítani, ahogyan a projekt általunk megkeresett szereplői is ezt a feltételezést támasztották alá. A több magántulajdonos birtokába lévő horgásztavat a Darányi Ignác tervből nyert 17,7 millió forint felhasználásával alakították ki, amelynek kedvezményezettje a csikóstőttösi faluszépítő egyesület volt.

Új év új arculat Kiemelt

2015. január 16., péntek 00:00 Írta:

A hűséges Dombó TV nézők és olvasók már bizonyára néhány nappal ezelőtt észrevették, hogy apróbb változtatásokat kezdtünk el arculatunkban. Az új esztendő komoly változásokat hozott a Dombó TV életében, valószínűleg már hallottak róla, hogy a képviselő-testület arról határozott: Dombóvár tulajdonosként vesz részt tovább a városi televízió működésében.

Képújságunk néhány napig szünetelt, ez azonban csak valami jó dolognak az előszele volt. Ugyanis mostanra teljesen megújultunk. Vadonatúj rovatokat vezettünk be és szebb, jobban átlátható rendszert alakítottunk ki. A Dombó TV új logója felkerült a Facebook oldalunkra és weblapunkra, amely barátságosabb külsőt kapott.

Bízunk benne, hogy az arculati megújulással sikerül az Önök számára élvezhetőbbé tennünk a városi televízió műsorainak követését. Programkínálatunkat folyamatosan frissítjük, bővítjük - az Önök megelégedésére.

Amennyiben észrevétele van a Dombó TV-vel kapcsolatban, vagy csak közérdeklődésre számot tartó híre van keressen minket elérhetőségeinken!

Felkapott cikkek

Idén sem maradhatnak el a zenés-táncos összejövetelek, az első ilyen…
Adókedvezménnyel ösztönözné a házasságkötéseket a kormány – az erről szóló…
Tartlamas esztendőt tudhatnak maguk mögött az Őszidő Nyugdíjas Klub tagjai.…
A jobb megélhetés reményében költözött Romániából Magyarországra a Szabó család.…

A biztonságukért harcolnak Kiemelt

2015. január 16., péntek 00:00 Írta:

Dúl a harc a parkolói világításért az egyik Népköztársaság utcai háztömbnél. Miután többször is előfordultak autófeltörések a lakók maguk vették kezükbe az ügyet és aláírásgyűjtésbe kezdtek, amelynek eredményeként négy lámpát helyeztek el az épületen. A lakók másik része azonban nehezményezni a világítótestek felhelyezését.

Benzinleszívás, autómegrongálás – többször is előfordultak már ilyen esetek ebben a parkolóban. Itt ugyanis nincs közvilágítás, csak a másik Árpád utcai háznál annak fényét azonban a fák takarják. A lakók a sorozatos bosszantó káresetek után megelégelték a parkolói sötétséget. Kiderítették miként lehetne elérni, hogy fénybe boruljon a Népköztársaság utcai parkoló, ehhez a lakóközösség támogatását aláírások formájában kérték.

Marosi Csaba:

Azt lehet mondani, hogy olyan jó több mint a fele megvolt, tehát akinek autója vagy garázsa van az mellénk állt, Többen is csatlakoztak hozzánk akik nem rendelkeznek autóval mert azt mondták hogy jó ez a kezdeményezés.

A Lakásszövetkezet közvetítésével aztán felkerültek a lámpák, amelyek ma már energiatakarékos fényüket szórva szolgálják a lakók biztonságát.

Marosi Csaba:
Vett a Lakásszövetkezet a mi pénzünkből, a közös költségből négy ilyen LED lámpát és azóta többen mondják, hogy nagyon jó nem csak akik itt parkolnak, hanem aki mondjuk vendégségbe jön mert világos van.

Persze van aki nem örül a lámpáknak, mondván szemébe világít tolatásnál, vagy éppen azért mert a közös kasszát apasztotta a beruházás. A másik oldal azonban úgy véli: a közösség érdekét szolgálja a kezdeményezés.

Marosi Csaba:
Meg hozzátéve azt is, hogy nem csak a bűnözők miatt mert látszik az, hogy ez nem egy jó minőségű úttest tehát most ha valaki elesik vagy valami baleset történik, sokkal könnyebb észrevenni ha az ember kinéz és látja hogy valaki fekszik. Mert megmozdul, mozgásérzékelősek ezek a lámpák és akkor szerintem többen, jobban tudnak segítséget nyújtani az embereknek.

Az ellentábor azt is nehezményezi – tudtuk meg – hogy a fényforrásokat a lépcsőházi villanyórára kötötték. Attól tartanak, ez megnöveli a közös költséget. A felszerelést végző villanyszerelő azonban megnyugtatta a kétkedőket.

Kovácsevics Zsolt, egyéni vállalkozó:
Egy óra alatt, ha folyamatosan ég akkor húsz wattot fogyaszt. A mostani számolással egy kilowatt az 45 forint, az ezer wattot jelent, akkor egy óra alatt 20 wattot fogyaszt és amikor eléri az egy órát akkor lesz 45 forint a fogyasztása forintba.

Csak, hogy Önök is értsék: most sötétedés után 25 másodpercre aktiválódnak mozgásra a lámpák, tehát, ha 144 szer kapcsolódna fel egy lámpa - vagyis egy órán keresztül minden 25 másodpercben, aminek valljuk be elég kicsi a valószínűsége - akkor jelentene a működése lakásonként 29 forintos plusz kiadást. Az ellentábor a pluszköltségek miatt, és mert szerintük felesleges a világítás azt szeretné elérni, hogy leszereljék a lámpákat. Ezért Kovácsevics Zsolt és több lakótársa ismét aláírásgyűjtésbe kezdett, ezúttal a lámpák megóvásáért. Ott jártunkkor találkoztunk olyan lakóval, aki vehemensen képviseli azt a véleményt, hogy nem kell lámpa. Megtudtuk: a lakó egyben közös képviselő is, és kiderítettük őt leginkább nem a plusz fények zavarják, nem is a költségek, sokkal inkább az, hogy a lakók maguk intézték el a közösség érdekeit szolgáló fejlesztést és nem vártak vele amíg a közös képviselők lépnek, megkockáztatva az időpazarlással egy újabb kocsi feltörést.

Senki sem maradt éhen Kiemelt

2015. január 07., szerda 00:00 Írta:

A hideg időre és az év végi ünnepekre való tekintettel zsíros kenyérrel és teával kínálták az arra rászorulókat az Egyesített Szociális Intézmény munkatársai a Petőfi utcában. Sokan éltek a lehetőséggel és melegítették fel magukat a forró itallal.

 

 

Sokaknak nem hogy a karácsonyi bejglire, de a mindennapi betevőre sem futja az év végi ünnepi időszakban. Ezért is várták forró szomjoltóval és harapnivalóval a járókelőket a Napsugár áruház mögötti utcaszakaszon az Egyesített Szociális Intézmény hajléktalanellátással foglalkozó munkatársai. Néhány óra leforgása alatt közel 30-an álltak meg a dermesztő decemberi hidegben, hogy éljenek a lehetőséggel.

 

 

Jakab Gyula, munkatárs, ESZI:
- Igény szerint, most egyelőre tudunk még adni mindenkinek. 10 kiló kenyeret kaptunk, három kiló zsírunk van. Úgyhogy ameddig igény van rá, négy óráig itt leszünk.

 

 

A megvendégelt rászoruló dombóváriak szerint nagyon jó ötlet, hogy az utcán, a legfrekventáltabb helyen adományoznak ételt a nélkülözőknek.

 

 

Orsós Miklós:
- Megkínálnak itt az utcán egy tisztelet. Mert ez maguk által azokkal az emberekkel szemben egy tisztelet mert maguk állják ezt. Nem nagy dolog, nem egy szlogen ez, de egy jó érzés hogy tudnak adni egy kis meleg teát, kis zsíros kenyeret egy jó szót adnak azoknak az embereknek akik azt se tudják, hogy hol töltik a karácsonyt, a szilvesztert, vagy az újévet.

 

 

Számukra még a legapróbb segítség is óriási dolog lehet. Az Egyesített Szociális Intézmény adománya a nap végére az utolsó morzsáig elfogyott.

 

Egy cipősdoboznyi szeretet Kiemelt

2015. január 07., szerda 00:00 Írta:

Hátrányos helyzetű gyerekek kaptak karácsonyi ajándékot az Új Kezdet Roma Egyesület és a Kernen Baráti kör közös gyűjtésében szervezett cipősdoboz akció keretében. A gyerekek nagy örömmel vették át a nem és kor szerint csomagolt ajándékokat.

 

Kulturális műsorral hangolódtak az Új Kezdet Roma Egyesület karácsonyi cipősdoboz-akciójának zárórendezvényére a meghívott gyerekek és szüleik.

 

 

- Mit kértél a Jézuskától otthon?
- Egy babát és egy babakocsit.

 

 

A kicsik izgatottan várták az ajándékosztást, hiszen sokan csak álmodoznak a meglepetésekről a karácsonyfa alatt, mivel családjuk olyan szegénységben él, hogy nem futja ajándékokra. Ezért is szerveztek gyűjtést, és a rászoruló gyerekek egy cipősdoboznyi ajándékkal gazdagodtak. Hála azoknak a felajánlóknak, akik már megunt játékokat, esetleg kinőtt ruhát adtak a két civil szervezet felhívására.

 

 

Ligorovics Zsolt, elnök, Új Kezdet Roma Egyesület:
- Száz csomagot gyűjtöttünk össze. A Kernen Baráti Kör intenzíven segítette a munkánkat, és az Új Kezdet Roma Egyesület is meghirdette ezt az akciót a facebookos oldalán. Én azt gondolom, hogy elég sokan támogattak bennünket.

 

 

A civil szervezet már tavaly is szervezett hasonló akciót, azonban idén még több olyan gyermek került az egyesület és a Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat látókörébe, akik még karácsonykor is nélkülöznek.

 

 

Ligorovics Zsolt, elnök, Új Kezdet Roma Egyesület:
- Sokkal nagyobb az összefogás, sajnos nagyon sok a mélyszegénységben élő család és egyre többen mozdulnak.

 

 

Az összefogásra nagy szükség van, de nem csak karácsonykor -tette hozzá a roma vezető – ezért bízik abban, hogy a nemzetiségi önkormányzat és az egyesület munkájának köszönhetően év közben is enyhíthetnek a rászoruló családok helyzetén.

 

 

 

Karácsony és Szilveszter csakis itthon, Dombóváron Kiemelt

2014. december 19., péntek 00:00 Írta:

Mindenki másként képzeli el a Szentestét, van aki wellness kényeztetésre vágyik, van aki el is utazik egy ilyen programra. De a dombóváriak többsége inkább a családi összejövetelre szavaz. Az év utolsó napján azonban a dombóváriak is igyekeznek kiereszteni a gőzt, sokan a tűzijátékot várják.

Mozgalmas éven vannak túl Kiemelt

2014. december 18., csütörtök 00:00 Írta:

Tartlamas esztendőt tudhatnak maguk mögött az Őszidő Nyugdíjas Klub tagjai. Ők ugyanis nem láblógatással töltik a hétköznapjaikat, dacára a mögöttük álló évtizedeknek igyekeznek aktívak maradni és társaságba járni, - mondják. Ez garantálja a fizikai és szellemi frissességet.


Év végi összejövetelre várta tagjait az Őszidő Nyugdíjas Klub. Az ötven tagot számláló társaságnál már hagyományosak az ünnepek előtti találkozók, amikor kicsit számot vetnek a szépkorúak is az elmúlt esztendőről. Az Őszidő Nyugdíjas Klub tagjai azt mondják: felemás volt számukra 2014.

Szabó Józsefné:
- Betegség nem volt jó de úgy azért a család az sokat jelent de megöregedtem aztán sok problémám meg bajom van már.

Habár a betegségek a kor előrehaladtával egyre gyakoribbak. De a családnak, unokáknak minden baj közepette lehet örülni. Sőt, a rendszeres találkozók hozzájárulnak a szellem frissen tartásához. Hiszen nyugdíjas korban is lehet az ember fitt -vallják a szépkorú hölgyek – és nem is kell hozzá semmiféle csodaszer.

Bonyár Sándorné, vezető, Őszidő Nyugdíjas Klub:
- Én fiatal korom óta mindig mozgékony voltam mindig dolgoztam én nem üldögéltem a fotelben bármi ha munka van most is kimentem megnézegetni a telelő virágjaimat. Nem szabad leülni így van ez a titok.

Az Őszidő Nyugdíjas Klub tagjai elárulták: már lázasan készülnek a karácsonyra, ilyenkor ugyanis a gyerekekkel, unokákkal töltik az időt. Szilágyi Istvánné arról mesélt egy szerencsétlen baleset miatt idén a sütést nem tudta magára vállalni, úgyhogy furcsa lesz ez a karácsony.

Szilágyi Istvánné:
- A családdal töltöm, mint mindig. Ugye vannak fiaim és unokáim. Most nem igazán tudok készülni az ünnepre, máskor én voltam a háziasszony. Most pedig műtötték a vállamat, úgyhogy én csak segédkezek.

A karácsonyi ünnepségen természetesen nem maradhattak el az ünnepi dallamok sem. Amelyeket sokan meghatódva, könnyeikkel küszködve hallgattak.