2019. augusztus 21. szerda
×

Hiba

Cannot get "Dombóvár" woeid in module "mod_sp_weather".

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Erky-Nagy Tibor kiállítását nyitották meg

Erky-Nagy Tibor kiállítását nyitották meg Kiemelt

Erky-Nagy Tibor eddigi munkáiból összeállított kiállítást tekinthették meg az érdeklődők. Május 4-én, hétfőn 18 órakor nyitották meg a neves tipográfus kiállítását a Dombóvári Művelődési Házban. Sokan megjelentek az eseményen, jelen volt többek között Szabó Loránd polgármester is, valamint Czakó Zsolt grafikusművész és Varga Gábor szobrászművész is, aki fel is olvasott Erky-Nagy Tibor, Szindbád Baján járt című könyvéből egy részletet. A kiállításának célja, hogy bemutassa a betűk közt eltöltött 41 évének munkáit.

Erky-Nagy Tibor, tervező grafikus, tipográfus

A mostani kiállítás voltaképpen kapcsolódik egy beszélgetéshez, ami az Öt óra tea címet viselte, és ott jött elő ötletként, hozzáteszem nem az én részemről, hogy volt-e már kiállításom. Mondtam, hogy csoportos kiállításon már vettem részt, de így egyéni kiállításom nem volt. És kérdezték, hogy miért nem? És akkor erre nem tudtam válaszolni, ugyanakkor érkezett egy felkérés a Dombóvári Művelődési Háztól, hogy májusban van szabad időpontjuk, és megkérdezték van-e kedvem hozzá, és akkor ez döntött. Voltaképpen a kiállítást megelőzte a munkáimnak az összeszedése, először nem is láttam át, nekem sosem kellett így csoportosítanom, de érdekes időutazás volt ez a 40 év.

Tibor számtalan helytörténeti kiadvány tipográfusa, Dombóvár több intézménynek arculatát is ő tervezte annak idején, sőt ő alkotta meg Dombóvár Város Elismerő Díszjelvényének tervét is többek között. Elmondta mit is láthatunk a kiállításán.

Erky-Nagy Tibor, tervező grafikus, tipográfus

Kézbe vehető kiadványok is vannak, vitrinben elhelyezett kiadványok, illetve a mögöttem látható poszter méretű dolgok, amelyek inkább ilyen artisztikus vonulatot képviselnek.

A május 4-ei megnyitót követően a kiállítást 3 héten keresztül van lehetőség megtekinteni. Erky-Nagy Tibor hozzátette ez a kiállítás régi elfeledett dolgokat hoz elő belőle, és nagyon jó érzéssel tölti el, hogy a 41 évben készített munkáit összeállítva bemutathatja.


Média

Megjelent: 285 alkalommal
Értékelés:
(0 szavazat)

About Author