2019. máj. 24. péntek
×

Hiba

Cannot get "Dombóvár" woeid in module "mod_sp_weather".

Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Friss cikkek

Fűtéskorszerűsítés helyett átverték

2015. február 13., péntek 00:00 Írta:

Egy éve már hogy megrendelte a fűtéskorszerűsítést egy dombóvári férfi egy csomai vállalkozótól, a munka díját előre kifizette, ám a korszerűsítés azóta sem történt meg. A pórul járt férfi december elején tett feljelentést a rendőrségen, a Dombóvári Rendőrkapitányság egyenruhásai a 31 éves vállalkozót csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi részben beismerte a csalást, szabadlábon védekezhet az eljárás során. A rendőrség lezárta a nyomozást, az ügyben keletkezett iratokat 2015. február 5-én a Dombóvári Járási Ügyészségnek vádemelési javaslattal átadták.

Teljes útzár a kamionbaleset miatt Kiemelt

2015. február 09., hétfő 00:00 Írta:

Kurd és Döbrököz között a 6532-es úton egy rakomány nélküli kamion keresztbe fordult az úton és teljes útzárat képez. Az üzemanyagtartályából gázolaj szivárog. A helyszínre a dombóvári hivatásos és a kurdi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik jelenleg is a műszaki mentésen dolgoznak. A helyszínen a rendőrség és a közútkezelő is kint tartózkodik.

Újratervezik az egészségügyi rendszert Kiemelt

2015. február 06., péntek 00:00 Írta:

Osztályok megszűnésétől nem kell tartani a dombóvári Szent Lukács Kórházban. Erről dr. Kerekes László főigazgató beszélt a Dombó TV-nek. Hozzátette: az egyeztetések most kezdődnek, az azonban világosan látszik, hogy a megyében földrajzi elhelyezkedésük miatt két kórház működtetése szükséges.

Felkapott cikkek

Felállították Budapesten a Parlament előtt a dombóvári Szigeterdőben található Kossuth…
Módosították a tolna megyei közgyűlés költségvetését és döntöttek a nemzeti…
Januártól állnak munkába az új okostraffipaxok. A szinte mindent látó…
Az adventi koszorúk veszélyeire figyelmeztet a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.…

Leálltak az automaták

2015. február 04., szerda 00:00 Írta:

Országszerte leálltak a MÁV kihelyezett jegykiadó automatái. Nem érhető el a vasúttársaság honlapja sem, így az online jegyértékesítés is szünetel. Az egész országra kiterjedő problémáról van szó, egy hardverhiba miatt nem működik az elektronikus menetjegy értékesítés, valamint ezért álltak le az automaták. A probléma elhárításán jeleneg is dolgoznak a MÁV munkatársai. De arról nincs információnk, hogy mikor állhat helyre a rendszer, addig csak pénztáraknál lehet jegyet váltani.

Korszerűsít az OMSZ

2015. február 04., szerda 00:00 Írta:

12 milliárd forintból korszerűsíti az OMSZ mentőállomás hálózatát- erről Burány Béla főigazgató Bátaszéken beszélt a 112 millió forintos mentőállomás ünnepélyes átadásán. A Mentőszolgálat egyébként egy négymilliárd forintos projekt keretében fejleszti mentésirányítás rendszerét. 22 új állomás mellett, 60-at felújítanak.

Végső nyugalomra helyezték Buzánszky Jenőt Kiemelt

2015. február 03., kedd 00:00 Írta:

Több százan rótták le kegyeletüket Buzánszky Jenő temetésén múlt hét pénteken a fővárosi Szent István Bazilikában. A dombóvári születésű sportlegenda január 11-én 89 évesen hunyt el. Haláláig aktív volt, gyakran látogatott haza szülővárosába is. Az Aranycsapat utolsóként elhunyt játékosát városunk saját halottjának tekinti, Buzánszky Jenő temetésére különjárat szállította a dombóvári delegációt Budapestre.

Nem ellenőrzik a pályázatokat? Kiemelt

2015. február 03., kedd 00:00 Írta:

 

A Leader Közösség csak közvetítő szerepet tölt be a pályázatok elbírálásakor, a végső döntést nem a Helyi Akciócsoportok hozzák meg, hanem a Mezőgazdasági- és Vidékfejlesztési Hivatal – ezt válaszolta a Dombó TV kérdésére Naszvadi Balázs a Tolna Hármas Összefogás Leader Szövetség egyik elnöke, amikor megkerestük őt a Pintér Szilárddal összefüggő pályázatok miatt.

A Dombó TV már többször beszámolt róla, hogy milyen különös körülmények között keletkezett a csikóstöttősi Béke utcát díszítő horgásztó. A Faluszépítő Egyesület még 2013-ban kapott támogatást a Darányi Ignácz Tervből, 17,7 millió forintot a 27,2 millió forint összegű munkára. Az ügy érdekessége, hogy ez a tó éppen annak a háznak a lábánál fodrozódik, amelyet ugyancsak EU-s támogatásból építettek. Ezt az ingatlant Pintér Szilárd polgármester építette falusi magánszálláshely kialakítására nyert ugyanis 10,5 millió forintos támogatást. A tavat úgy készítették el, hogy a néhai Dombó-Bau Kft-vel a Csikóstöttősi Faluszépítő Egyesület kötött egy 27,2 milliós vállalkozói szerződést. Csakhogy információink szerint a munkálatokért valójában nem fizetett az egyesület a vállalkozónak, hanem a kotrás során kitermelt agyag fejében készült el a munka. Ezt az agyagot később a dombóvári volt Erzsébet utcai hulladéktelep éppen akkor zajló rekultivációja során használták fel a takaróréteghez. Ezt egyébként a Dombó-Bau egyik korábbi társtulajdonosa Kólya József kérdésünkre megerősítette.

Az egészségügyi rendszeren finomítanak Kiemelt

2015. január 23., péntek 00:00 Írta:

Gazdaságosabban működő egészségügyi struktúra kialakítását szorgalmazza az egészségügyi szaktárca, amely érdekében a tolna megyei kórházak igazgatóival is egyeztetett a minisztérium. A főbb pontok megjelölésére csak másfél hónapjuk lesz a kórházak igazgatóinak. A Dombóvári Szent Lukács Kórház igazgatója a megyei napilapnak elmondta: kisebb módosításokat elképzelhetőnek tart, de alapjaiban nem változtatna a rendszeren. Dr. Kerekes László szerint az beláthatatlan következményekkel járna. A szekszárdi Balassa János Kórház igazgatója úgy nyilatkozott az egyeztetésről: végre egyértelművé válhat, hogy megyei, térségi, vagy éppen régiós szinten kell –e gondolkodni a működési struktúrát illetően.